Foto: Dvacet mladých ojetin, které se zaskvěly u německých STK. Nechybí mezi nimi škodovka

Foto: Dvacet mladých ojetin, které se zaskvěly u německých STK. Nechybí mezi nimi škodovka
Dělené osmnácté místo mezi nejspolehlivějšími ojetinami se stářím do tří let patří nejmenší škodovce – modelu Citigo. V žádné jiné věkové kategorii se neobjevila. TÜV u Citiga zjistil jen 3,4 procenta vážných závad. Jde o nejlépe umístěnou škodovku nejen v této kategorii, ale vůbec v rámci TÜV Auto reportu 2017. Octavia ale ve stejné věkové kategorii měla jen o desetinu procenta horší výsledek a skončila na dělené 21. pozici ze 134 hodnocených modelů.
V nejspolehlivější dvacítce se objevilo hned pět modelů Audi. Stejného výsledku jako Citigo dosáhl kompaktní model A3, který se v popředí objevuje ve všech věkových kategoriích, ...
... i nejmenší vůz v nabídce značky, model A1. Ten patří mezi nejspolehlivější i v kategorii čtyř- až pětiletých ojetin.
Mercedesů se v TOP 20 objevilo dokonce sedm, což je rekordní počet zástupců jediné značky. Třída E kupé trochu klame tělem, protože je postavená na podvozku třídy C. Jde ale o spolehlivé auto, s počtem vážných závad jen 3,3 % obsadila sedmnácté místo. Mezi čtyř- až pětiletými ojetinami je na 22. místě, tedy také v popředí.
Foto: Radek Pecák
Ondřej Běhal
9. 11. 2016 6:57
Zájemci o ojetá auta se chytají každého stébla, které by jim pomohlo snížit riziko poruchovosti, a tedy dodatečných nákladů. Jedním z nejoblíbenějších vodítek v Česku jsou výsledky německých STK, tedy stanic technické kontroly. Ty se každý rok vydávají pod názvem TÜV-Report. Ten s letopočtem 2017 vyšel už nyní a bral v úvahu kontroly téměř devíti milionů vozidel mezi loňským červencem a letošním červnem. Celkem se v reportu objevuje 224 různých modelů v pěti věkových kategoriích. My si dnes posvítíme na dvacet nejlepších mezi nejmladšími ojetinami do tří let. Podívejte se na ně do galerie.

Podrobnou nezávislou recenzi Škody Citigo, která se ukazuje jako velmi spolehlivá ojetina, čtěte zde.

 

Právě se děje

Další zprávy