Foto: Deset tipů na zajímavá odpočinková místa při cestě autem na jih

Foto: Deset tipů na zajímavá odpočinková místa při cestě autem na jih
Jednou z nejhorších překážek při cestě na dovolenou bude letos dálnice D1. Pokud po cestě z Prahy do Brna budete mít pocit, že už nemůžete dál, najeďte na D2 a sjeďte za Brnem hned druhým exitem na nákupní centrum Olympia. Za ním najdete parádní volnočasový areál. Zahrnuje například velký ovál vyhrazený inline bruslařům, zmenšenou železnici i s nádražím a vagóny, na kterých můžete s dětmi jezdit, lezecké stěny, beachvolejbalové kurty a  spoustou dalších atrakcí.
Ostrovem volného času ve Vídni je Donauinsel uprostřed Dunaje. Dá se u něj zdarma parkovat a na něm se nachází spousta nádherných asfaltek na inline bruslení, půjčoven nejrůznějších vozítek, hřišť, grilovacích míst nebo mol na koupání ve většinou překvapivě čistém Dunaji.
Pokud objíždíte slovinskou dálnici po trase Ilz - Bad Radkersburg - Ptuj, pojedete ještě v Rakousku okolo úchvatného hradu Riegersburg, jehož historie sahá až do 12. století. Vypíná se na čedičové skále, nahoru se můžete dostat i lanovkou, nebo po ní s pomocí instruktora šplhat. Otevřeno v sezoně bývá od 9 do 18 hodin, ale procházka okolo stojí za to i mimo otvírací hodiny.
Slovinská Ptuj se zřejmě letos stane synonymem největších zácp na trase k Jadranu. Co kdybyste místo stání v koloně zajeli do města? Patří k nejstarším v zemi a nabízí spoustu malebných míst nebo termální lázně.
Foto: Ondřej Běhal
Ondřej Běhal
26. 6. 2016 21:00
Míříte autem do Chorvatska, Itálie, Maďarska, Bulharska nebo na Slovensko? Pak vám přijde vhod si při dlouhé cestě protáhnout tělo a pokochat se pohledem na krásná místa. Při našich inspekčních cestách před letní sezonou jsme objevili deset lokalit v Česku, na Slovensku, v Rakousku, Maďarsku, Slovinsku a Chorvatsku, které stojí za to vidět a navštívit.
 

Právě se děje

Další zprávy