Foto: Dacia, Seat nebo SUV od Mercedesu. Auta, která byste na Dakaru rozhodně nečekali

Foto: Dacia, Seat nebo SUV od Mercedesu. Auta, která byste na Dakaru rozhodně nečekali
Jeho vyzyvatel se zepředu běžnému pickupu Toyota Hilux podobá také. Jenže při pohledu zezadu zjistíte, o kolik je kratší. Na obrázku je speciál Jihoafričana De Villierse, podobný vůz řídí i Martin Prokop.
Objevili jsme i sériový Hilux. Rozdíl je patrný na první pohled.
Speciál, který na první pohled vypadá jako jedno z nejoblíbenějších SUV v Česku. Mimo Evropu se neprodává jako Dacia Duster, ale v kabátu Renaultu.
Toyota Land Cruiser je ve startovním poli zastoupena nejpočetněji ze všech a jde téměř o sériová auta. Nemají ambici závodit v popředí. Svou kvalitu a výdrž prokazují i ve službách islámských teroristů.
Foto: Ondřej Běhal
Ondřej Běhal
4. 1. 2016 20:44
Kategorie osobních aut se na Rallye Dakar hemží jmény známých značek a modelů. Občas jsou závodní stroje na první pohled sériovým předobrazům podobné. Ve skutečnosti jde ale o speciály poskládané z nejrůznějších komponentů. Z běžného auta mají jen několik součástek – třeba stěrač nebo přední sklo. A někdy ani ty ne. Například tvar světlometů na některých vozech odpovídá, ale při bližším pohledu zjistíte, že jsou na karoserii z kompozitů jen namalované. Část strojů se žádnému sériovému vozu značky, pod kterou se prezentuje, nepodobá. Závodníci, kteří jezdí bez podpory automobilek, pojmenují křížence třeba po sobě. Prohlédněte si auta všech značek, které odstartovaly do letošního Dakaru.
 

Právě se děje

Další zprávy