Foto: Byli jsme v jediné české továrně na výrobu modelů autíček. A víme, jakou novinku letos chystá

Forman je auto, které nese označení "Made in Czech". Jeho výroba probíhá výhradně doma.
Abrex je v tuto chvíli jediná česká firma, která v takovém měřítku vyrábí zinkové a plastové modely aut. Začala před 19 lety s Octavií Tour, poté vyhrála první tendr na výrobu modelů pro Škodu, jedním z nich byl Superb.
Za tu dobu se seznam modelů, které firma vyrábí, rozšířil na několik stovek. Specializuje se na historické modely vyráběné v Československu i současnou produkci automobilky Škoda.
O historické modely je ale největší zájem, nejprodávanějšími vždy byly hlavně policejní verze, zejména auta v barvách Veřejné bezpečnosti.
Abrex vyrábí modely kopírující auta Integrovaného záchranného systému, ...
Foto: Eva Srpová
Eva Srpová Eva Srpová
21. 4. 2017 6:43
Firma Abrex vyrábí modely autíček už devatenáct let, začínala s Octavií Tour a za tu dobu prodala po celém světě miliony modelů převážně československé a české výroby. Ač dříve produkce probíhala v Číně, postupně se teď přesouvá zpátky do Česka. Byli jsme se podívat v továrně a také si dopodrobna prohlédli nový, opět kompletně v Česku vyrobený model, který se dostane do prodeje před letošními Vánocemi.

Víte, jak probíhá výroba modelů autíček? My už ano, byli jsme se podívat v továrně ve středočeském Divišově. Tam sídlí firma, která v Česku jako jediná vyrábí zinkové zmenšeniny skutečných aut a motorek, a to převážně z československé provenience.

Podívejte se do galerie, jak vzniká Škoda Forman, co letos firma chystá za novinku a jak celá pečlivá ruční výroba vlastně probíhá.

 

Právě se děje

Další zprávy