Foto: Byli jsme u představení nové generace Volkswagenu Polo. Bývalý mrňous se stal rodinným autem

Nový Volkswagen Polo se bude vyrábět i ve speciálních edicích Beats (na obrázku - verze pro mladé), GTI (sportovní) a R-Line (s atraktivnějším designem).
Na první pohled se toho na Volkswagenu Polo zase tak moc nezměnilo. U prodejně úspěšných aut (Polo patří dlouhodobě mezi tři nejoblíbenější nová auta v Evropě) se design mění evolučně, nikoli revolučně. Světlomety mohou mít LED techniku, už základní verze má alespoň LED proužek pro denní svícení.
Nové Polo vypadá o něco emotivněji než předchozí generace.
U aut, která se vystavovala v Berlíně, k tomu přispěla i veliká kola. Provedení na obrázku je na sedmnáctipalcových, rozměr se bude pohybovat mezi 14 a 18 palci.
Zásadnější informací je nové použití koncernové platformy MQB (využívá ji větší Golf, ale třeba i Škoda Octavia), díky níž nové Polo proti předchůdci výrazně narostlo do délky a šířky, o celých devět centimetrů se prodloužila i vzdálenost mezi nápravami.
Foto: Ondřej Běhal
Ondřej Běhal
16. 6. 2017 16:18
Volkswagen ukázal v Berlíně ve světové premiéře novou generaci malého hatchbacku Polo. Slovo "malého" už ale pro něj příliš neplatí. Novinka vyrostla na délku o sedm centimetrů na 4,05 m. Vnějšími rozměry i vnitřní prostorností překonává většinu konkurentů, ale například i první dvě generace o třídu většího sourozence VW Golf. V Česku se nové Polo začne prodávat v listopadu, ceny automobilka oznámí po prázdninách. V Německu nové Polo stojí od 12 975 eur, tedy jen o 250 eur dráž než to současné. Podrobnosti k šesté generaci Volkswagenu Polo naleznete ve fotogalerii.

Ceník a podrobnou recenzi aktuálního provedení Volkwagenu Polo naleznete zde.

 

Právě se děje

Další zprávy