Během dvou dnů může každý na okruhu pro F1 otestovat všechny modely Porsche. Vyzkoušeli jsme to

Na okruhu se jezdí ve čtyřčlenných vláčcích. Zaváděcí vůz řídí zkušení instruktoři rekrutovaní z řad bývalých závodníků.
Splněný sen zájemce o testování všech vozů Porsche. Střídali jsme auta na dráze, na vodě a v terénu.
Porsche Driving Center se nachází přímo v areálu okruhu Intercity Istanbul Park na kraji tureckého velkoměsta poblíž letiště Sabiha Gökcen a pětihvězdičkového hotelu.
To je důležité, protože v ceně dvoudenního kurzu za 3490 eur jsou i dvě noci v něm stejně jako plná penze. Kdo si nepotrpí za luxus za každou cenu, může zvolit podstatně skromnější a cenově dostupnější variantu již od 400 eur, tedy lehce nad deset tisíc korun. I během krátkého kurzu otestuje všechny vozy Porsche a sveze se s nimi po okruhu, byť na jeho mírně zkrácené variantě. Jak vidíte na snímku, v učebnách se žáci o přestávkách nemohou nudit.
Řidičské dovednosti absolventů kursu pilují instruktoři, kteří se často rekrutují z řad bývalých závodníků.
Foto: Porsche
Ondřej Běhal
18. 6. 2017 21:05
Německý výrobce sportovních vozů Porsche dává možnost každému držiteli řidičského průkazu vyzkoušet si kompletní paletu jeho vozů v extrémních podmínkách. Na okruhu v Istanbulu značka vybudovala takzvané Porsche Driving Center. V areálu okruhu, kde se ještě 2011 jela Velká cena formule 1, lze automobily Porsche testovat na závodní trati, na kluzných drahách, ale i v terénu. Aktuálně.cz vyzkoušelo intenzivní jedenapůldenní program. Podrobnosti o něm i zkušenosti s modely 718 Cayman/Boxster, 911, Panamera, Macan i Cayenne najdete v přiložené galerii.
 

Právě se děje

Další zprávy