Foto: 22 automobilů, které si letos už nekoupíte. Proč skončilo tolik MPV a sedanů?

Patrně nejhůře dopadla v loňském roce malá MPV. Ta ve velkém začaly nahrazovat podobně velké vozy SUV.
BMW 5 GT se stalo obětí nomenklaturních změn německé automobilky. Praktický, i když designově kontroverzní liftback, je podle nového značení jediným zástupcem řady 6. Nástupce se tak jmenuje 6 GT, zatímco kupé a kabriolet se letos začnou prodávat jako řada 8.
Citroën, stejně jako jeho konkurenti, vyslyšel přání trhu a malé MPV nahradil stejně velkým SUV. C3 Picasso tak u dvojitého šípu vystřídala C3 Aircross.
Že chce Citroën v budoucnu sázet více na SUV, dokazuje také konec výroby sedanu a kombi C5. V modelovém programu je nahradí SUV C5 Aircross, podle více zdrojů se ale Francouzi do segmentu střední třídy před koncem dekády vrátí. A C5 je možné stále koupit například v Číně.
Foto: Radek Pecák
Jan Matoušek Jan Matoušek
2. 1. 2018 7:18
Rok 2017 již skončil, a je tedy možné začít lehce bilancovat. Například nad tím, jaké automobily loni skončily na českém i celoevropském trhu. V mnoha případech došlo na generační obměnu za stejný typ vozu, jen technicky a výbavou modernější. Jsou ale i modelové řady, či alespoň jednotlivé verze daného typu, které skončily bez náhrady. Především na ty se zaměřuje následující galerie. A jak již bylo zmíněno, najdete v ní i vozy, které skončily pouze v Čechách, jinde je objednat stále lze.

Na přehled v České republice prodávaných automobilů se můžete podívat zde.

 

Právě se děje

Další zprávy