Foto: Auta, která se potichu vytratila z českého trhu. Nyní už je pořídíte jen za hranicemi

Foto: Auta, která se potichu vytratila z českého trhu. Nyní už je pořídíte jen za hranicemi
Elektromobilům se v Česku obecně moc nedaří a u malého uzounkého Citroënu C-Zero byl navíc velmi špatný poměr ceny a užitné hodnoty. Prodalo se ho jen pár kusů ve firemních flotilách.
Hyundai i20 Coupé patří do našeho přehledu jen částečně. Zatím se totiž ještě v Česku prodává, a dokonce za zvýhodněné ceny. Jde však pouze o skladové zásoby. Až se doprodají, žádná další várka se nedoveze. V nabídce zůstane pouze pětidveřová verze konkurenta Škody Fabia a její SUV derivát i20 Active.
Podobně dopadla i třídveřová varianta většího modelu i30, která se dokonce vyrábí na českém území, v Nošovicích. Kvůli slabému prodeji ji česká odnož značky z nabídky stáhla. Můžete si ji dovézt třeba z Německa.
Neprorazilo ani kompaktní kupé Hyundai Veloster, které má na jedné straně dvoje dveře a na druhé straně pouze jediné.
Foto: volkswagen
Ondřej Běhal
17. 4. 2016 17:02
V posledních třech letech se na českém trhu přestaly kvůli malému zájmu prodávat desítky modelů nových automobilů. Některé se stáhly i z ostatních evropských trhů, jiné v okolních zemích stále pořídíte. A právě ty si můžete prohlédnout v naší galerii. Jsou mezi nimi i modely v Česku jinak velmi úspěšných značek Hyundai, Peugeot nebo Volkswagen.

Podrobné testy většiny aut, která se aktuálně na českém trhu prodávají, naleznete zde. Testy vozů, které se prodávat přestaly, si můžete číst zde.

 

Právě se děje

Další zprávy