Foto: Auta, která mají fotbalisté v Anglii nejraději. První je skromné SUV, následují supersporty

V Anglii mezi fotbalisty nevládnou jen britská vozidla.
10. McLaren 675 LT Spider - Hráči ve Velké Británií jsou evidentně patrioti, protože do první desítky dostali supersport od McLarenu. Zajímavé přitom je, že ho oficiálně vzniklo jen 500 kusů.
9. Bentley Bentayga - Žádný Range Rover, největším domácím SUV v žebříčku je Bentayga. Ta v základu přijde na 162 700 liber. Pogba, zmíněný v úvodu, si tak za týden v loňské sezoně vydělal na téměř dvě tato auta.
8. Porsche 911 Carrera GTS - Německá klasika se třemi číslicemi si našla cestu také mezi fotbalovou smetánku. Vzhledem k ostatním sportovním autům jde navíc o levnější model.
7. Jeep Wrangler Kahn Sahara - Wrangler je sice potomkem amerického válečného modelu Willys, úpravce Kahn Design je však britskou společností. Jeho kreace sice nejsou všem po chuti, fotbalistům se ale evidentně líbí.
Foto: Bentley
Jan Matoušek Jan Matoušek
16. 8. 2017 10:41
Díky astronomickým částkám, které anglické fotbalové kluby získávají za televizní práva nebo od sponzorů, si mohou dovolit štědře zaplatit také nejlepší hráče planety. Podle informací webu Total Sportek bere nejlépe placený hráč Premier League (nejvyšší anglická fotbalová soutěž), Paul Pogba z Manchesteru United, 290 tisíc liber za týden (to je asi 8,4 milionu korun). Takové peníze fotbalisté neinvestují jen do nemovitostí nebo luxusního oblečení a elektroniky, ale také do automobilů. Britská společnost JBR Capital, starající se o financování luxusních vozidel, tak dala dohromady žebříček deseti nejoblíbenějších aut mezi fotbalisty z nejvyšší anglické fotbalové soutěže.

Na žebříček nejoblíbenějších automobilů v České republice se podívejte zde.

 

Právě se děje

Další zprávy