Foto: 20 propadáků roku. Češi dbají na praktičnost a cenu, tahle auta proto u nich neměla šanci

Foto: 20 propadáků roku. Češi dbají na praktičnost a cenu, tahle auta proto u nich neměla šanci
Mitsubishi Pajero (48 kusů) - Off-roadová stálice v nabídce japonské automobilky sází na klasické pojetí auta do terénu. Není to špatný model, ale už poměrně starý. Na druhou stranu i takový výsledek je pro něj na českém trhu poměrně solidní.
Jaguar XF (48 kusů) - Řidičsky velmi zajímavý sedan vyšší střední třídy, ale v boji s veleúspěšným Mercedesem-Benz třídy E, který letos v dané kategorii s přehledem vyhrál, nemá šanci. Ani s dalšími Němci.
Renault Twingo (46 kusů) - Kdysi velmi úspěšný malý městský model si Češi v aktuální podobě vůbec neoblíbili. Má podivné uspořádání s motorem vzadu a pohonem zadních kol. Moc praktický tedy právě není.
Citroën C4 Aircross  (42 kusů) - Zastaralý model, který je v podstatě předělaným Mitsubishi ASX. Nudný interiér mu nepomáhá. Zákazníci francouzské značky hledají něco jiného.
Foto: Výrobci
Jan Markovič Jan Markovič
7. 1. 2017 7:37
Český zákazník je při nákupu auta konzervativní. Alespoň to vyplývá ze statistik prodejů za rok 2016, které zveřejnilo Sdružení dovozců automobilů. Mezi 20 nejhůř prodávanými auty figurují hlavně dražší modely, které sice v řadě případů nabízejí zajímavé svezení či výbavu, ale z hlediska prostoru a praktičnosti jsou na tom hůř než konkurence. Čechům nevoní ani hybridy. Do výběru jsme zařadili auta, která byla v nabídce celý rok a vynechali jsme přitom vyloženě exotické a sportovní vozy, u nichž se s kusovým prodejem počítá.

Kompletní žebříček nejoblíbenějších nových aut v Česku si prohlédněte zde.

 

Právě se děje

Další zprávy