Foto: 10 ojetin, které Češi v bazarech přehlížejí. Úsporný Superb či velký Fiat jsou ale dobrá auta

Foto: 10 ojetin, které Češi v bazarech přehlížejí. Úsporný Superb či velký Fiat jsou ale dobrá auta
Citroën C-Crosser / Peugeot 4007 (2007-2013) - Citroën nebo Peugeot seženete levněji než stejně vybavené a ojeté Mitsubishi Outlander, od kterého jsou odvozeni. Oba modely byly vždy 4x4 a kromě málo žádaného benzínového motoru 2.4 byly k dispozici pouze s motorem 2.2 HDI (115 kW).
Fiat Croma (2005-2010) - V interiéru nabízí velmi kvalitní materiály čalounění a v dieslové provedení patří mezi ty méně problémové a jiné takto velké auto za tak málo peněz jen těžko seženete. Nevýhodou je malé množství vozů s českým nebo slovenským původem.
Chevrolet Lacetti (2004-2010) - Nabízí jednoduchou techniku, solidní spolehlivost a výhodnou cenu. Dostatek náhradních dílů na trhu, přestože značka Chevrolet již na evropském trhu nepůsobí.
Suzuki Swift (od 2005) - Velice vydařené malé vozy, které se plně vyrovnají konkurenční Škodě Fabia, Fordu Fiesta, Hyundaii i20 a dalším vozům. Negativem budiž nepříliš rozšířená česká servisní síť značky Suzuki.
Foto: Výrobci
Jan Markovič Jan Markovič
10. 10. 2017 13:21
Na českém trhu s ojetými vozy nejsou příliš populární, přesto jde o povedené modely. Škoda Superb s úsporným naftovým motorem 1.6 TDI, nízkonákladové Suzuki Wagon R+ nebo výborně jezdící BMW třetí generace E90 na svého nového majitele čekají v bazarech déle. „Nepopularita některých modelů často nemá opodstatnění. Jsou opomíjeny neoprávněně, přestože svými vlastnostmi často předčí své známější sourozence, a to i přesto, že jsou navíc ještě levnější,“ říká ředitelka autobazaru AAA Auto Karolína Topolová. Právě ten sestavil žebříček deseti přehlížených vozů včetně komentáře, na co si dát při jejich koupi pozor. Podívejte se.
 

Právě se děje

Další zprávy