Foto: 10 ojetin, které Čechům nevoní. Zájem není o praktické Suzuki ani povedený naftový Superb

Foto: 10 ojetin, které Čechům nevoní. Zájem není o praktické Suzuki ani povedený naftový Superb
Hyundai H1 (od 2008) – Podle zástupce autobazaru jde o povedený a spolehlivý vůz. V Evropě je alternativou k běžnějším modelům Volkswagen Transporter, Mercedes-Benz Vito nebo třeba Opel Vivaro. Pro jeho koupi svědčí mimo jiné silný 100kW motor. Nemívá navíc žádné potíže s korozí.
Škoda Superb 1.6 TDI (2010–2015) – Vůz s velice moderním motorem s točivým momentem v širokém rozsahu otáček a výtečnou spotřebou do pěti litrů na sto kilometrů v reálném provozu. Novější motor poskytuje stejný výkon jako legendární 1.9 TDI, ale v přímém porovnání s jeho hlučným a nekultivovaným chodem přímo vyniká svým tichým a klidným během. Přitom je stále v jeho stínu, protože lidé preferují vyšší objem.
Suzuki Swift (od 2005) – Velice vydařené malé vozy, které se plně vyrovnají konkurenční Škodě Fabia, Fordu Fiesta, Hyundai i20 a dalším modelům. Do karet jim ale nehraje fakt, že servisní síť je v Česku nepříliš rozšířená.
Suzuki Wagon R+ (2000–2007) – Jde o bezproblémový spolehlivý vůz, který je na některých jiných trzích (například v Maďarsku) velmi úspěšný. Kvůli neobvyklému tvaru a lepšímu servisu ale lidé upřednostňují dvojče Opel Agila.
Foto: Radek Pecák
Jan Markovič Jan Markovič
18. 8. 2016 13:11
Když si čeští zákazníci vybírají ojeté auto, nechávají se často unášet emocemi. Přehlíží potom auta, která nejsou špatná, ale nepatří mezi oblíbená, ať už kvůli horší pověsti nebo méně líbivému designu. Jde o vozy značek Suzuki, Seat, ale i Škoda, BMW nebo Mercedes-Benz. Přehled nejméně oblíbených automobilů na českém trhu s ojetinami sestavil autobazar AAA Auto.
 

Právě se děje

Další zprávy