Foto: 10 nejlepších automobilových filmů, které musíte v létě vidět

Foto: 10 nejlepších automobilových filmů, které musíte v létě vidět
C'était un rendez-vous - Nemá ani 10 minut, přesto tento snímek z roku 1976 vešel do historie kinematografie. Můžeme na něm totiž sledovat divokou jízdu pařížskými ulicemi v reálném provozu. Celý film je k vidění na YouTube.
Le Mans - Filmy, ve kterých se objevuje Steve McQueen, patří mezi nejlepší automobilové snímky. Tento z roku 1971 pojednává o slavných závodech na francouzském okruhu.
Rychle a zběsile - Kdo by neznal tuto automobilovou sérii, která přerostla v dlouhou řadu dílů. Ačkoliv se zdá, že kvalita fimlů s počtem klesá, první díl z roku 2001 už dnes patří mezi klasiku.
Tajný závod - Americky film z roku 1981 zřejmě nenadchne ty, kteří hledají inteligentí zápletku, nicméně i tak stojí za podívání. Ať už kvůli autům, dobové atmosféře, nebo skvadře tehdejších hvězd filmového plátna. Hrají Burt Reynolds, Roger Moor či Jackie Chan.
Foto: Distribuční společnosti
Jan Markovič Jan Markovič
3. 7. 2016 13:39
Honičky, skřípění pneumatik a řev motorů. To nesmí chybět v žádném pořádném automobilovém filmu. Vybrali jsme pro vás 10 snímků, které by měl podle nás vidět každý, koho auta zajímají a baví.
 

Právě se děje

Další zprávy