Foto: 10 automobilových konceptů, které se do výroby nedostaly. U některých to je opravdu škoda

Foto: 10 automobilových konceptů, které se do výroby nedostaly. U některých to je opravdu škoda
Bentley EXP 9 F (2012) - Auto s nepoetickým názvem se ukázalo na výstavě před čtyřmi lety a mělo předznamenat příchod nového super luxusního SUV. Reakce lidí i novinářů na vzhled vozu byla ale tak kritická, že se automobilka rozhodla auto kompletně přepracovat. Dnes už na silnicích jezdí sériové Bentley Bentayga, ale naštěstí nevypadá takto.
Volkswagen Microbus (2001) - Na přelomu tisíciletí měl Volkswagen silné retro období. Mohl za to úspěch modelu New Beetle. Designéři chtěli tehdy vidět také novou verzi dalšího ikonického vozu Type 2, nebo-li Bus. V této studii se jim podařilo pěkně navázat na známé tvary legendy. Bohužel, nikdy se do produkce nedostala.
Pontiac Stinger (1989) - Na konci osmdesátých let se zdálo, že čím víc toho auto nabídne, tím je lepší. Pontiac ale trochu přestřelil, když navrhl sportovní model Stinger, ze kterého při příjezdu na pláž vypadne kompletní kempingové příslušenství. Sedačku šlo totiž vyjmout a použít i venku, odnímatelný byl také CD přehrávač. Na palubě byla lednička, lékárnička, baterka, prodlužovačka, stolek, taška na plavky a dokonce i zahradní hadice.
Bugatti Galibier (2009) – Zhruba v polovině života ultimativního supersportu Bugatti Veyron se začalo uvažovat, že by francouzská automobilka rozšířila modelovou nabídku. Koncept čtyřdveřového super vozu s typickými liniemi a motorem tentokrát umístěným pod přední kapotou vyvolal rozruch. Mohl z toho být dokonalý model pro rodiny nejbohatších. Automobilka se ale nakonec rozhodla, že se do výroby nepustí. Zřejmě od těch, kteří na to měli, nebyl zájem tak silný. Škoda.
Foto: Výrobci
Jan Markovič Jan Markovič
9. 10. 2016 11:01
Na nedávném pařížském autosalonu výrobci předváděli celou řadu zajímavých konceptů. Některé z nich poslouží jako základ sériového vozu, na některé se úplně zapomene. Takhle to s automobilovými studiemi funguje už od nepaměti. Vybrali jsme pro vás deset zajímavých vozů z let minulých, které se do produkce nikdy nedostaly. U většiny z nich je to škoda, ale najdou se i takové, kde nám to až zas tak líto není. Posuďte sami.
 

Právě se děje

Další zprávy