Foto: Recyklované láhve, hedvábí nebo dřevo staré 50 tisíc let. I takové materiály najdete v autech

Foto: Recyklované láhve, hedvábí nebo dřevo staré 50 tisíc let. I takové materiály najdete v autech
Ford - Je pevný, ohebný a jde o obnovitelný zdroj. Navíc ho najdeme v Asii obrovské množství, tak Ford hovoří o bambusu. Rád by ho používal v některých svých autech. Šlo by ho využít nejen jako dekoraci, ale v kombinaci s plastem i v některých dílech vozu. Ford už používá ve svých autech i recyklované materiály, například plastové láhve.
Na využití recyklovaných materiálů staví i řada dalších automobilek. Například BMW u svých ekologických modelů, jakým je i elektromobil i3.
Kabina vozu je podle výrobce z většiny zhotovena z recyklovaných zdrojů. Na sedadlech je 100procentní recyklovaný polyester, který vznikl i díky plastovým láhvím. Ty tvoří 34 procent jeho složení.
Mezi zájemce o luxusní vozy se navíc v poslední době dostávají i lidé, kteří by v interiéru raději viděli jiné než tradiční materiály. Na ně myslí Land Rover se svým novým SUV Range Rover Velar.
Foto: Výrobci
Jan Markovič Jan Markovič
5. 5. 2017 11:46
Automobilka Ford nedávno oznámila, že začala experimentovat s bambusem. Chce ho používat nejen na dekoraci interiérů svých vozů. Není ale jediným výrobcem, který by využil neobvyklé materiály. Zejména v luxusních autech jsou často k vidění speciality, jako je dekorace z intarzovaného dřeva, břidlicových desek nebo hedvábí. Podívejte se v galerii.
 

Právě se děje

Další zprávy