Formule z lega: Tři červení giganti spojili síly

Tomáš Rybecký
21. 3. 2013 10:45
Shell ve spolupráci s Ferrari vytvořil modely legendárních formulí z Lega
Foto: Shell

V australském Melbourne proběhla prezentace prvního modelu Ferrari F1 v měřítku 1:1 vyrobeného z Lega. Akce se zúčastnili piloti Scuderie Ferrari Fernando Alonso a Felipe Massa.

V předvečer Velké ceny Austrálie se sešli piloti Ferrari se zástupci médií a fanoušky z Melbourne, aby zahájili novou propagační akci společnosti Shell připravenou ve spolupráci s Ferrari a zastoupením firmy Lego v Austrálii. Fernando Alonso a Felipe Massa při této příležitosti předvedli první monopost Ferrari formule 1 ve skutečné velikosti postavený z kostiček stavebnice Lego.

Piloti si během akce také zazávodili s malými fanoušky se šesti autíčky Ferrari z limitované edice stavebnice Lego s natahovacím motorem a osazenými dvěma panáčky z Lega.

Lego nabízí šest nových exkluzivních modelů Ferrari. Z legendárních kostiček lze sestavit modely, které znázorňují stejně legendární vozy z historie Ferrari: Ferrari 150° Italia, Ferrari 250 GT Berlinetta, Ferrari F40, Ferrari FXX, Ferrari 458 Italia a kamion Scuderie Ferrari.

Limitovaná edice modelů Ferrari postavených ze stavebnice Lego využívá nejmenší natahovací motorek jaký kdy skupina Lego vyrobila. Vozidlo vážící 30 gramů pohání až na vzdálenost dvou metrů. Technici firem Shell a Lego pracovali na vývoji minimotorků více než 18 měsíců.

Foto: Shell

 

Právě se děje

Další zprávy