Ford začal nabízet mondeo v hybridní verzi. Je to sedan

Radek Pecák Radek Pecák
10. 12. 2014 6:35
Základní cena tohoto vozu je včetně daně z přidané hodnoty 762 900 korun.
Hybridní verze vozu Mondeo se bude nabízet pouze s karosérií sedan.
Hybridní verze vozu Mondeo se bude nabízet pouze s karosérií sedan. | Foto: Ford

Ford Mondeo HEV je oficiální název prvního vozu s hybridním pohonem, který značka s modrým oválem začala nabízet Evropanům. Zde se také tento automobil, který bude k dispozici pouze s karosérií sedan, vyrábí. Ford předpokládá, že zájem o tento manažerský vůz budou mít především ekologicky smýšlející firmy.

Hnací ústrojí hybridního mondea se skládá ze speciálně vyvinutého zážehového motoru o objemu 2,0 l, elektromotoru a lithium-ion akumulátoru s kapacitou 1,4 kWh. Vůz má kombinovanou spotřebu paliva 4,2 l/100 km a emise CO2 pod hranicí 100 gramů na jeden ujetý kilometr (přesně 99 g/km).

Na stokilometrovou rychlost tato varianta mondea zrychluje z klidu za 9,2 sekundy, maximální rychlost činí 187 kilometrů v hodině. Kvůli bateriím uloženým vzadu je zavazadlový prostor v porovnání s verzemi se spalovacími motory menší. Činí tak jen 383 litrů.

Pod přední kapotou se nachází spalovací dvoulitrový motor a také elektromotor.
Pod přední kapotou se nachází spalovací dvoulitrový motor a také elektromotor. | Foto: Ford

Ford Mondeo HEV si mohou zákazníci v ČR objednat už nyní za cenu od 762 990 Kč. První vozy se pak na českých silnicích objeví na začátku příštího roku.

Tuzemský Ford bude nabízet pouze jediný stupeň výbavy - Titanium. Ta obsahuje mimo jiné multimediální systém Sync s hlasovým ovládáním, dále systém pro aktivní snižování hlučnosti v interiéru, sportovní přední sedadla s vyhříváním, vyhřívané čelní sklo, asistenční systém pro rozpoznávání dopravních značek, kola z lehkých slitin o velikosti 16 palců, dvouzónovou automatickou klimatizaci, elektrické ovládání všech bočních oken, mlhová světla, startovací tlačítko, tempomat, sedm airbagů a sadu na opravu pneumatik.

Zadní pásy se zabudovaným airbagem jsou k dispozici za příplatek 5100 Kč.

Mondeo je začátek nové ekologické řady evropského Fordu. Postupně se do ní zařadí i Focus Electric, plug-in hybrid C-MAX Energi i úsporné modely ECOnetic a EcoBoost.

Mondeo se začalo prodávat v roce 1993. Od té doby jich zamířilo k zákazníkům více než 4,8 milionu. Nový model se vyrábí v moderní továrně ve španělské Valencii.

 

Právě se děje

Další zprávy