Ford Ranger uveze nejvíce. Má i 5 hvězd za crash test

Radek Pecák Radek Pecák
20. 5. 2012 5:08
Zákazníci si mohou opět vybírat ze tří velikostí kabiny
Foto: Radek Pecák

Dokáže na svoji korbu pojmout větší i těžší náklad než jeho konkurent Volkswagen Amarok. Také dokázal v nárazovém testu EuroNCAP získat jako vůbec první pickup pět hvězidček. To jsou hlavní přednosti nové generace Fordu Ranger, který se nyní začíná ve třech velikostech kabiny prodávat v Česku.

Základní cena je stanovena na 485 500 korun za dvoumístnou nejkratší kabinu a pohon 4x2. Pod kapotou tohoto vozu pracuje 125koňový turbodiesel se šestistupňovou manuální převodovkou.

Zvládne i hodně těžký terén
Zvládne i hodně těžký terén | Foto: Radek Pecák

Základní výbava vozu obsahuje ESP, elektricky ovládaná okna a zrcátka.

Nejdražší verzí je Double Cab Wildtrack s pětiválcem 3,2 TDCi, s automatickou převodovkou a samozřejmě pohonem všech kol. Tato verze má například i parkovací kameru, navigaci, dvozónovou klimatizaci a řadu dalších prvků.

Naložit můžete 1,3 tuny nákladu 

Dvousedadlová varianta Single Cab je logicky ze všech tří variant karoserie nejvhodnější pro převoz rozměrných nákladů. Korba s objemem 1,82 m3 a užitečné zatížení přes 1300 kg jsou největší  hodnoty v této třídě.

Korba je největší z konkurentů
Korba je největší z konkurentů | Foto: Radek Pecák

Varianta Super Cab je vybavena druhým párem pomocných dveří (otevírajících se dozadu) a čtyřmi sedadly. V tomto případě je objem korby 1,45 m3 a užitečné zatížení přes 1250 kg

Vrchol nabídky karoserií představuje čtyřdveřový pětimístný Double Cab. Cestujícím poskytuje nejvíce prostoru pro nohy v této třídě, disponuje ale také dostatečně velkou korbou - její objem činí 1,21 m3 a užitečné zatížení přesahuje 1100 kg.

Výbava v nejlepších verzích je velmi dobrá
Výbava v nejlepších verzích je velmi dobrá | Foto: Radek Pecák

Rekordmanem je Ranger i v hodnotě brodivosti - dokáže projet 80 centimetrů hlubokou řeku.

Modely s pohonem všech čtyř kol utáhnou přívěs o hmotnosti až 3350 kg.

--------------------------------------------------------------------------------

Kupujete Ford Ranger? Nebo jiný automobil Ford?

 

Právě se děje

Další zprávy