Ford připravuje v Česku celkem šest speciálních showroomů. Jejich označení je FordStore

Radek Pecák Radek Pecák
24. 10. 2015 7:43
Značka s modrobílým oválem ve znaku již představila první showroom podle nového konceptu ve svém dealerství v Praze v Ořechu. Následovat budou Pardubice a pak i další čtyři lokality.
Téměř celou stěnu autosalonu pokrývá obří logo.
Téměř celou stěnu autosalonu pokrývá obří logo. | Foto: Radek Pecák

Také Vignale koutek, který je mimo jiné vybaven velkým konferenčním stolkem, jehož povrch tvoří dotyková obrazovka připojená na internet a webové stránky Ford, naleznou zákazníci v nových showroomech s označením FordStore.

První z nich již začal fungovat v Ořechu na okraji Prahy, kde ho provozuje společnost Auto Motol Beni.

"Již v listopadu k němu přibude druhý v Pardubicích a celkem jich chceme mít do konce roku 2016 v České republice šest," uvedl generální ředitel Ford Česká republika Jan Laube. Dva by měly být na území hlavního města a kromě Pardubic je podle něho rozhodnuto i o dalších třech lokalitách.

Vzhled interiéru všech šesti tuzemských showroomů tohoto typu bude shodný, ostatně jako ve všech 494 FordStorech v celé Evropě.

V interiéru bude speciální část upozorňující na výkonné modely značky a rovněž i koutek věnovaný vozům řady Vignale.
V interiéru bude speciální část upozorňující na výkonné modely značky a rovněž i koutek věnovaný vozům řady Vignale. | Foto: Ford

Uvnitř budou vozy rozděleny do vymezených zón. Kromě zmíněného Vignale koutku zákazníci snadno najdou vozy kategorie SUV, rodinné automobily nebo například výkonná sportovní auta.

Lidé si budou moci své příští nové auto nakonfigurovat na obří obrazovce, která je složena z devíti displejů o úhlopříčce 55 palců. Díky tomu spatří svůj vůz předem v téměř životní velikosti.

V showroomu nebo na venkovní ploše bude muset být vystaveno vždy alespoň osmnáct aut. 

Všichni dealeři zařazení do programu FordStore budou současně musí poskytovat kompletní servis všech modelů, tedy od malého vozu Ka až po největší dodávku Ford Transit.  

 

Právě se děje

Další zprávy