Fiat 500 ve verzi X dorazil na trh. Je také s pohonem 4x4

Radek Pecák Radek Pecák
18. 3. 2015 6:19
Nejnovější model italské automobilky je technicky příbuzný s již prodávaným Jeepem Renegade.
Foto: Fiat

Fiat pokračuje v rozšiřování nabídky modelů, které těží z popularity vozu "500". Po velkoprostorových 500 L a 500 Living (což je prodloužená verze modelu L) teď nabídne něco těm, kteří mají rádi kategorii SUV. A rovnou ve dvou designových verzích.

Zatímco vůz s paketem City Look se dodává pouze s pohonem předních kol, Fiat 500 X opatřený paketem Off-road Look může mít také verzi 4x4.

Vůz měří na délku 425 centimetrů, široký je 198 centimetrů a do výšky měří 160 centimetrů. Verze s pohonem všech kol je díky podvozku, který se nachází o 17 milimetrů výše, o tuto hodnotu pochopitelně vyšší. 

Foto: Fiat

Záď skrývá zavazadlový prostor o objemu 350 litrů.

Vůz se bude v České republice nabízet se dvěma benzinovými a dvěma dieselovými motory. Všechny agregáty mají čtyřválce. Pro základní výbavu označenou Pop bude k mání pouze benzinová šestnáctistovka s výkonem 110 koní. Zájemci o lépe vybavené automobily si pak budou moci vybírat ještě z benzinového turbomotoru 1,4 (výkon 140 koní) a turbodieselů se zdvihovým objemem válců 1,6 a 2 litry. Posledně zmiňovaný pak jako jediný může být spojen i s automatickou devítistupňovou převodovkou a pohonem 4x4.

Foto: Fiat

V základní výbavě Fiatu 500 X je šestice airbagů, dále dálkově ovládané centrální zamykání, elektricky ovládaná přední i zadní okna, elektrická parkovací brzda, elektricky ovládaná a vyhřívaná zpětná zrcátka, systém start & stop, tempomat s omezovačem rychlosti a sada na opravu pneumatik.

Nejlevnější verzi si lze v České republice koupit za 347 900 Kč. Nejnižší cena za vůz s pohonem všech kol byla stanovena na 579 900 korun.

Rádio a klimatizaci obsahuje druhý stupeň výbavy. Takový vůz pak stojí nejméně 413 900 korun.

Porovnání cen vozu s nejlevnějšími verzemi SUV Škoda Yeti a Suzuki S-Cross naleznete zde.

 

Právě se děje

Další zprávy