Fanoušek změnil Hyundai na auto proti zombiím

Tomáš Rybecký
21. 10. 2013 20:00
Fanoušek automobilky Hyundai vytvořil z SUV Santa Fe vůz pro přežití mezi nemrtvými
Foto: Hyundai

Filmy Resident Evil mají nového adepta na vedlejší roli. Mila Jovovich by se v příštím díle mohla svézt ve voze Hyundai Santa Fe. Tak by si to nejspíš představoval Anson Kuo, autor "survival machine" pro zombie apokalypsu, který se jednoduše inspiroval novým vozem na příjezdové cestě svého domu a jako základ pro svůj projekt si vybral nový Hyundai Santa Fe.

Vůz vzešel ze soutěže v mobilní aplikaci The Walking Dead Chop Shop pro Android a iOS, kde mohli nadšenci z celého světa tvořit z vozů Hyundai automobily pro přežití zombie apokalypsy.

Z 82 500 zaslaných návrhů se vítězem stal právě Hyundai Santa Fe Ansona Kua, který byl následně přiveden k životu firmou Galpin Auto Sports (GAS) a odhalen na newyorském Comic-Con festivalu.

Autor o svém projektu říká, že se snažil myslet zejména prakticky. Rozměrný Hyundai Santa Fe nabízí prostor pro více pasažérů i výzbroje a zásob. Zvenku je vůz vybaven čepelemi, automatickou kuší a třemi kulomety. Okna chrání ostnatý drát a Kuo myslel i na takové detaily, jako je tlumič výfuku.

 

Právě se děje

Další zprávy