Fabie už ve čtyřech provedeních. Nyní i pro ekology

Radek Pecák Radek Pecák
27. 6. 2010 0:00
K dispozici jsou také dvě karosářské varianty - hatchback a kombi
Označení na zádi
Označení na zádi | Foto: Škoda-auto

Mladá Boleslav - Fabia II sice v porovnání se svou předchůkyní přišla o karosářskou variantu sedan, zato se však výrazně rozšířil počet takzvaných derivátů. Tedy verzí, které jsou odvozeny od základního modelu. Jsou již čtyři, přičemž tři z nich se dělají pro oba typy karosérie.

K dosavadním základním typům Fabia a Fabia Scout přibyly v těchto dnech na výrobní lince i Fabia Combi Greenline a Fabia RS, společně s Fabií Combi RS.Jedině Fabia Greenline není zatím k dispozici v "dlouhém" provedení. 

Verzi Greenline, která je nejúspornější Škodovkou v historii,  si mohou zákazníci začít vyzvedávat v autosalonech v prvních červencových dnech.

První Škoda se systémem start&stop

Fabia GreenLine II. generace má jako první Škodovka systém start&stop, který samočinně vypne motor například po zastavení na semaforu (a po sešlápnutí spojky ho zase sám nastartuje) a také systém pro rekuperaci brzdné energie.

Díky použitým technickým řešením má auto spotřebu v kombinovaném režimu pouhých 3,4 litru nafty na sto kilometrů. Emise CO2 jsou pak hluboko pod hranicí 100 gramů na jeden kilometr. Konkrétně je tato hodnota 89 g CO2/1 km.

Začala také produkce Fabie RS

Pod kapotou pracuje nový tříválec se systémem vysokotlakého přímého vstřikování 1,2 TDI CR DPF/55 kW. Základní cena této varianty je 366900 Kč.

S tímto motorem a zmíněnými elektronickými systémy bude Škodovka brzy vyrábět ještě Roomster Greenline. Modely Greenline tak budou k dispozici pro všechna auta, která Škoda vyrábí, kromě modelu Yeti. Scout se nabízí v modelových řadách fabia, roomster a octavia (a spekuluje si o superbu) a sportovní varianta RS je zatím k mání jen pro fabii a octavii.

 

Právě se děje

Další zprávy