Fabia je mimo Britů oblíbená i Němci. Studie JD Power v Německu přisoudila letos 1. místo i superbu

Radek Pecák Radek Pecák
21. 7. 2016 14:12
Tuzemská automobilka Škoda slaví dvojnásobné vítězství v anketě JD Power po Velké Británii také v Německu. Zatímco Britové jsou ze všech možných typů aut nejvíce spokojeni s fabiemi a yetim, Němcům se zamlouvají fabie a rovněž superby.
Škoda Fabia se letos začala nabízet i ve speciální edici Kofola.
Škoda Fabia se letos začala nabízet i ve speciální edici Kofola. | Foto: Škoda Auto

Hned dvě kategorie z celkových pěti ovládla v Německu automobilka Škoda. Vozy Fabia a Superb zvítězily ve studii Vehicle Depandability Study výzkumné agentury J.D. Power. Fabii se dokonce podařilo obhájit loňské vítězství.

Ve zbývajících kategoriích zvítězily vozy Toyota Auris, Kia Sportage a pouze jedno prvenství má německé auto - Opel Adam.

Mezi značkami byla tentokrát nejlépe hodnocená japonská automobilka Mitsubishi, za ní skončil Peugeot, třetí je Škoda, čtvrté Volvo a pátý Seat.

Při každoročně prováděné studii J.D. Power hodnotí respondenti, jak spolehlivý je jejich vůz a jak jsou se svým automobilem spokojeni. V letošním roce se ankety v Německu zúčastnilo více než 15 000 řidičů, kteří mají auto ve stáří od jednoho roku do tří let.

Celkově byly hodnoceny výsledky 68 modelových řad 24 výrobců. Tyto vozy byly hodnoceny v kategoriích motor/převodovka, karoserie, požitek z jízdy, ovládací prvky/displeje, infotainment/komunikace/navigace, sedadla, klimatizace a interiér.

 

Právě se děje

Další zprávy