Nejlevnější malá auta v Česku: Konkurenti Škody Fabia zdražují, stojí přes 300 tisíc

Jan Matoušek Jan Matoušek
25. 10. 2021 6:02
Jestli je razantní zdražování patrné u nějaké automobilové kategorie, pak jsou to malá auta. Škodu Fabia a její konkurenty ještě před nějakou dobou šlo z velké části pořídit za méně než 300 tisíc korun. Nově se však pod tuto hranici dostane jen zlomek modelů. Podívejte se do přehledu těch nejlevnějších malých aut na českém trhu.
Foto: Ford

Ford Fiesta - od 329 900 Kč

Krátce po premiéře už české zastoupení Fordu zveřejnilo ceník omlazené Fiesty. Ta dostala nový vzhled především přední části a u vyšších výbav či za příplatek i upravené technologie včetně třeba digitálního přístrojového štítu. Ten ale základní model za akčních 329 900 korun postrádá, pod kapotou pak má 55kW atmosférickou jedenáctistovku s pětistupňovou manuální převodovkou.

Výbava Trend Edition ale obsahuje udržování jízdního pruhu, tempomat, manuální klimatizaci, rádio s osmipalcovou obrazovkou, elektrická přední okna nebo diodová přední světla. S rozvorem náprav o délce 2493 mm ale patří Fiesta mezi menší auta segmentu B, kufr má pak 311 až 1093 litrů prostoru pro zavazadla.

 

Právě se děje

Další zprávy