Elektrosupersport ze Srí Lanky nebo 600k tříválec. Takové unikáty mohly být v Ženevě

Martin Přibyl Martin Přibyl
7. 3. 2020 6:38
Ženevský autosalon není jen přehlídkou velkých výrobců, své stánky v Palexpu tradičně rozbalují i ti malí. Prodejně zavedeným značkám konkurovat nemohou, svým novátorstvím a odvahou je ale často předčí. Jejich výtvory ale bohužel lze naživo často obdivovat pouze na slavné autoshow, na silnici je skutečně jen tak nepotkáte.

Přinášíme přehled malosériových unikátů, které kvůli koronaviru a zrušení ženevského autosalonu běžný smrtelník asi nebude moci vidět na vlastní oči.

Aston Martin V12 Speedster

Těžká otázka, co udělat s volnými 22 miliony korun (+ daň), dostala novou odpověď. Jeden z 88 kusů limitované edice Aston Martinu V12 Speedster. Jedná se o dvoumístné auto bez střechy i bez čelního skla, které je výsledkem práce oddělení Q, jež má mít v Aston Martinu na svědomí podobné unikátní projekty pro nejnáročnější zákazníky.

Elegantní auto zaujme otevřeným interiérem, kde řidič a pasažér sedí odděleni tenkým průběžným pásem karoserie. Vůz pohání 5,2l biturbo dvanáctiválec o výkonu 700 koní, tedy upravená verze stejného motoru, který se dá najít i v dalších Astonech.

 

Právě se děje

Další zprávy