Když máte neomezený rozpočet a velkou představivost: Deset výjimečných Rolls-Royců

Rolls-Royce Dawn v unikátním žlutém laku karoserie.
Velkou roli tady hrají i drahé kameny - paprsky jsou ze stříbra, vyzařují z diamantu zasazeného do platiny a zakončené jsou právě safíry. Podklad pak má rovněž safírový odstín. Rámeček kolem hodin je pro změnu stříbrný.
Ačkoliv se to na první pohled nezdá, oba Ghosty jsou vyvedené v zeleném odstínu. Tento konkrétní se jmenuje Sequoia a doplněný je o zlaté slídové vločky.
To vozy ze série Fu-Shion mají karoserii ve vojenském zeleném, žlutém nebo jednom ze dvou šedých odstínů. Zároveň pro tyto Cullinany vzniklo speciální provedení víka kufru, které obsahuje podsvícená vlákna - hvězdy - zakomponované do perforované kůže.
Nepřekvapí, že stříbrno-bílý odstín karoserie právě platinu evokuje.
Foto: Rolls-Royce
Jan Matoušek Jan Matoušek
17. 2. 2023 12:22
"Žádné auto, které vyrobíme, není stejné," řekl začátkem ledna šéf Rolls-Roycu Torsten Müller-Ötvös. Upozornil tím na možnosti britského výrobce, které prakticky neznají hranice. Pro ty úplně nejmovitější má značka připravený individualizační program Bespoke. V něm je bez nadsázky limitem jenom peněženka daného zákazníka. Na ty nejzajímavější loňské zakázkové modely se podívejte do galerie.

Rolls-Royce loni celosvětově prodal rekordních 6021 automobilů a podobně rekordní byl podle něj i individualizační program Bespoke. Podrobnosti však britský výrobce nezveřejnil, Torsten Müller-Ötvös však už na počátku ledna při prezentaci výsledků prozradil, že průměrně stojí každý nový Rolls-Royce už půl milionu eur.

Zákazníci si za individualizaci rádi připlácejí, ostatně to dokazuje i výrok z úvodu textu o tom, že žádný z vyrobených Rolls-Royců není stejný. Stejně jako každý rok pak automobilka vybrala deset unikátních modelů ze svého programu Bespoke, na nichž své individualizační umění prezentuje veřejnosti. Mimochodem spousta majitelů zakázkových modelů tato auta na veřejnosti nikdy neukáže.

Jak to vypadá, když má zákazník neomezené finance a kreativní mysl, najdete v galerii.

 

Právě se děje

Další zprávy