Evropským autosalonům zvoní hrana. Důležitá SUV se ukazují v New Yorku, nechybí české Hyundai

Mezi nejdůležitější premiéry newyorského autosalonu patří nová generace Toyoty RAV4.
Jednoznačně, i z pohledu evropského trhu, nejdůležitější novinkou newyorského autosalonu je Toyota RAV4. Japonci v nové generaci pořádně přiostřili vnější vzhled, který je podobný severoamerickým modelům 4Runner nebo Tundra. Základem je modulární platforma TNGA, společná s Priusem nebo C-HR. Oproti předchůdci je novinka mírně kratší, má ale delší rozvor náprav.
Minimálně na severoamerickém trhu budou dostupné dvě designové varianty vozu. Jedna je uhlazenější, ta druhá více dynamická. Pro evropský trh však zapomeňte na turbodiesely - Toyota sází na dvoulitrový benzinový motor s pohonem všech kol nebo hybrid s 2,5litrovým čtyřválcem.
Kabina nové generace SUV nabízí, podobně jako i další Toyoty, volně stojící obrazovku multimediálního systému. Ta má sedm nebo osm palců. Zvolit je možné také prémiové audio JBL.
Druhou podobně významnou novinkou je pokračovatel Subaru Forester. Ten se od předchůdce vzhledově, na rozdíl od RAV4, příliš neliší, dostal ale například světlou výšku 221 mm. To mu může leckterý konkurent závidět. Rozvor náprav narostl o 30 mm, čímž došlo ke zvětšení prostoru uvnitř. Větší je i zavazadelník.
Foto: Reuters
Jan Matoušek Jan Matoušek
30. 3. 2018 8:03
Ačkoliv ženevský autosalon zavřel své brány teprve před dvěma týdny, automobilový svět už žije přehlídkou v New Yorku. Ta v počtu důležitých premiér pomalu začíná vyrovnávat ještě nedávno mnohem důležitější výstavu v Detroitu a částečně i letošní Ženevu.Ve městě, jemuž se přezdívá Velké jablko, se ukázala řada i pro evropský trh důležitých a zajímavých novinek. Jen namátkou - nové generace Toyoty RAV4 a Subaru Forester, facelift Hyundai Tucson nebo vůbec první elektrické Mini. Na to nejzajímavější se podívejte do následující galerie.
 

Právě se děje

Další zprávy