Evropská verze Škody Rapid bude modernější než indická

Zbyněk Klíč
11. 10. 2011 16:47
Škoda Rapid zahájila výrobu v Indii, evropská verze bude modernější

Praha - Není to sice ještě oficiální, ale sériová verze konceptu Škody Mission L, nástupce Octavie Tour, ponese jméno Rapid. Naváže tak na název modelu mladoboleslavské automobilky z osmdesátých let minulého století.

Jaké jsou technické parametry zatím přísně utajovaného modelu? Podvozek vychází z Roomsteru, přední náprava však bude odvozena od Volkswagenu Polo a zadní od první generace Octavie. Základním motorem Rapidu bude tříválec 1,2 HTP o výkonu 55 kW, dalšími pak čtyřválec 1,2 TSI (o výkonech 63 a 77 kW) a 1,4 TSI s výkonem 90 kW. Dieslový motor bude představovat čtyřválec 1,6 TDI s výkony 55, 66 a 77 kW.

Výroba Rapidu začala tento týden v Indii. Na délku by tamější verze měla měřit 4,39 m, na šířku činí 1,7 m, na výšku 1,47 m a rozvor bude činit 2,55 m. Indický Rapid bude čtyřdvéřový se zavazadlovým prostorem o objemu pět set litrů. Verze pro evropské trhy by se však od tohoto modelu měla výrazně lišit. Rozměrově, marketingově i cenově by měla zapadat mezi Octavii a Fabii, a jeho základní cena se proto odhaduje na čtvrt milionu korun.

 

Právě se děje

Další zprávy