Evropa zná své Auto roku 2019. V předzvěsti věcí příštích se jedná o vůz do zásuvky

Martin Přibyl Martin Přibyl
4. 3. 2019 15:58
Porota složená z nejpřednějších evropských automobilových novinářů v předvečer ženevského autosalonu zvolila evropské Auto roku 2019. Po těsném souboji se jim podruhé v historii (pro rok 2011 byl Autem roku Nissan Leaf) stal elektromobil. Český zástupce v porotě a šéfredaktor časopisu Automobil Jiří Duchoň volil Peugeot 508, ten však skončil až šestý. Podívejte se na přehled nominovaných aut, počty udělených bodů a vítěze.

Vloni se vítězem ankety stalo Volvo XC40, přehled starších nositelů titulu Auto roku naleznete v galerii níže.

Foto: Peugeot

6. Peugeot 508: 192 bodů

Šesté místo mezi finalisty obsadil Peugeot 508. Netradiční francouzský pokus o novou definici vozu evropské neprémiové střední třídy, v níž v současné době udává tón Volkswagen Passat, Škoda Superb nebo Opel Insignia. Místo vnitřního prostoru auto sází na neotřelé tvary, zajímavostí jsou bezrámová okna, nízká silueta a splývavá záď. Velice zajímavý je rovněž interiér, který kombinuje kvalitní materiály s dotykovými displeji, netradičně vysoko posazenými budíky a malým volantem.

Vcelku obyčejné jsou naopak zatím pohonné jednotky, ceník v současné době tvoří čisté naftové a benzinové jednotky. Na podzim dorazí i hybrid s dobíjením ze zásuvky. Cena začíná na 730 000 korunách.

Test Peugeotu 508 si můžete přečíst zde.

 

Právě se děje

Další zprávy