Ekologické auto nemusí být škaredá krabice. Nové elektromobily začínají krásnět

Jan Matoušek Jan Matoušek
16. 11. 2019 7:08
Vzpomínáte si, když na trh přišla první vlna novodobých elektromobilů? Designem tato auta příliš neuchvacovala a řada lidí tak elektromobilům a ekologickým autům přisoudila nálepku "těch škaredých" vozidel. Časy se ale mění a od prvního Nissanu Leaf či Toyoty Mirai uběhla dlouhá doba. Už i elektromobily tak lze směle označit za "automobilové miss". Podívejte se na několik příkladů.
Foto: Honda

Honda e

Na designu svého elektrického vozu si dala hodně záležet japonská Honda. Její model pojmenovaný jednoduše e tak odkazuje na minulé modely japonské automobilky. Částečně lze spatřit odkazy na Hondu N360 nebo první generaci kultovního hatchbacku Civic. Současný vůz pak retro prvky spojil i s modernou, to znamená třeba kamery místo zrcátek. Dojem z designu může leckomu pokazit snad jen dobíjecí konektor v kapotě, který je skrytý za černým víkem. To kontrastuje s lakem karoserie a trochu ničí jednolitost vnějších tvarů.

Prodej malé Hondy je každopádně ještě docela daleko, minimálně tedy v České republice. Pod kapotou však může být 100 nebo 113 kW a na jedno nabití udávají Japonci dojezd až 220 km. Poháněná budou zadní kola.

 

Právě se děje

Další zprávy