Ošklivé elektromobily? Hvězdou Ženevy je elektrické retro od Hondy i pohledný Seat

Jedno z nejpovedenějších aut letošního ženevského autosalonu - Honda e Prototype.
Pro českého fanouška automobilů jednoznačně nejdůležitější elektromobil výstavy. Škoda Vision iV ukazuje, jak bude vypadat sériové SUV-kupé, chystané na příští rok. Půjde o první škodovku na platformě MEB, koncept má pohon všech kol.
U koncernu Volkswagen ještě zůstaneme. VW sice ještě neukázal svůj revoluční elektrovůz ID Neo, i tak je ale koncept ID Buggy dostatečně zajímavou propagací čisté mobility. Opět stojí na platformě MEB, tentokrát s pohonem zadních kol.
Audi pro změnu ukazuje, jak bude vypadat jeho budoucí menší SUV s elektrickým pohonem. Koncept Q4 e-tron pak, podobně jako Vision iV, využívá elektrického pohonu všech kol.
A ještě jedno Audi, ačkoliv nejde o světový debut. V Evropě poprvé se nicméně ukazuje čtyřdveřové kupé e-tron GT, které by se v budoucnu klidně mohlo převtělit v nástupce Audi A7.
Foto: Jan Matoušek
Jan Matoušek Jan Matoušek
6. 3. 2019 16:30
Pryč jsou doby, kdy byly elektromobily designově nepříliš povedené alternativy k modelům se zážehovým nebo benzinovým motorem. Letošní ženevský autosalon ukazuje nový trend - i elektromobil může patřit mezi nejkrásnější auta výstavy. Navíc elektrická auta, soudě dle švýcarské motorshow, nebudou jen pro movitou klientelu. Podívejte se do galerie.
 

Právě se děje

Další zprávy