Kdysi Octavia, teď Enyaq. Novinář zajistil škodovce dva Guinessovy rekordy na ledě

Eva Srpová Eva Srpová
1. 2. 2023 11:30
Britský motoristický novinář Richard Meaden má rád výzvy. A pravděpodobně i škodovky. V lednu zajistil elektromobilu Enyaq dva Guinessovy rekordy, když s ním patnáct minut driftoval na zamrzlém jezeře. Před dvanácti lety se proháněl v upravené Octavii RS na solných pláních Bonnevile rychlostí 365 km/h.
Škoda Enyaq RS iV pokořila dva světové rekordy | Video: Škoda Auto

Škoda Enyaq má na kontě dva zápisy v Guinessově knize rekordů. Zvládla nepřetržitý drift na ledě díky ujeté vzdálenosti 7,351 km, a protože je to elektromobil, tak získává také titul rekordmana za nepřetržitý drift na ledu s elektromobilem. Rekord byl zaznamenán 19. ledna na oválné trati o délce 188,496 m na zamrzlém jezeře Stortjärnen u švédského Östersundu.

Foto: Škoda Auto

Za volant Enyaqu RS iV usedl britský novinář Richard Meaden. Ten už má s rekordy ve škodovce zkušenost, v roce 2011 se rozjel rychlostí 365 km/h na solné pláni Bonneville v Octavii RS s upraveným přeplňovaným motorem o objemu 2,0 litru, kterou poskytla Škoda UK.

"Jsem velmi hrdý na to, že jsem po dvanácti letech opět součástí týmu, který láme rekordy. Koho by napadlo, že tu budeme na ledě driftovat s elektromobilem? Automobilový svět se mění a ukázalo se, že je vzrušující zdolat dva tak různé rekordy ve dvou zcela odlišných automobilech," uvedl jezdec Meaden.

Ve Skandinávii se mu podařilo udržet vůz v kontrolovaném driftu po dobu více než 15 minut a vyhrabanou trať na zamrzlém jezeře projel celkem 39krát. Během jízdy dosáhl maximální rychlosti 49 km/h, v nejpomalejším bodě se pohyboval rychlostí o 17 km/h nižší. Meadenův drift překonal předchozí rekord v délce 6,231 km, který byl stanoven v Číně v roce 2022. 

Mladoboleslavská automobilka v tiskové zprávě uvádí, že dosáhla rekordu čtvrtý den po mnoha tréninkových jízdách s různými typy pneumatik. K dosažení dokonalého driftu absolvoval vůz celkem 18 hodin driftování během pěti dnů v teplotách pod bodem mrazu.

Vůz byl zcela standardní, pečlivě se ale vybíraly a testovaly pneumatiky. Jako ideální kombinace se nakonec ukázalo použití pneumatik na přední nápravě značky Michelin poseté 600 hřeby o výšce 5 mm, zadní kola obula Nokiany s 300 dvoumilimetrovými hřeby.

 

Právě se děje

Další zprávy