Elektromobil, nebo hybrid? Hyundai nabízí pro jeden model obě možnosti. Rozdíly nejsou jen v pohonu

Jan Markovič Eva Srpová Jan Markovič, Eva Srpová
25. 1. 2017 17:10
Hyundai Ioniq si můžete pořídit buď jako elektromobil, nebo jako hybrid. Oba vozy dělí kromě pohonu i pořizovací cena a výbava. Kromě toho mají i jinak pojatý design karoserie i interiéru. Oba jsme spolu porovnali. Později se k nim přidá ještě třetí varianta v podobě plug-in hybridu, tedy auta s větší kapacitou baterií, které lze dobíjet i ze zásuvky.

Podrobnější porovnání parametrů Hyundai Ioniq Electric a Ioniq Hybrid najdete zde.

Foto: Jan Markovič

Hyundai Ioniq Electric

Rozdíly začínají už v samotné základní ceně. Elektromobil vyjde minimálně na 859 990 korun. Oproti hybridu ale nabízí bohatší výbavu, za kterou se nemusí připlácet. Jde například o dotykový systém s navigací. Vyšší výbavová verze pak má i full-LED světlomety, které k hybridu vůbec nedostanete. Ceník elektrické verze najdete zde.

Foto: Eva Srpová

Hyundai Ioniq Hybrid

Hybridní Ioniq začíná na ceně 699 990 korun. Je ale praktičtější. Protože kombinuje spalovací a elektrický motor, není se potřeba bát dojezdu. Zatímco elektromobil ujede podle tabulky 280 kilometrů, u hybridu vychází dojezd až na 1324 km. Ten ovšem vychází z udávané spotřeby 3,4 litru na 100 km, která se značně liší podle místa a způsobu jízdy. Pro ceník hybridu klikněte sem.

 

Právě se děje

Další zprávy