Elektricky stahovací plátěné střechy jsou v módě. Nová auta s nimi pořídíte i za méně než 300 tisíc

Elektricky stahovací plátěné střechy jsou v módě. Nová auta s nimi pořídíte i za méně než 300 tisíc
Plátěná stahovací střecha se dá u Renaultu Twingo připlatit za 25 tisíc. Vůz s ní tak přijde minimálně na 254 900 korun. Střecha je však trochu silné slovo. Jde o okno.
Citroën C1 vybavený plátěnou stahovací střechou Airscape stojí minimálně 284 900 korun jak ve třídveřovém, tak v pětidveřovém provedení. Jde o auto vyráběné v Kolíně.
Smart Forfour je pro změnu sourozencem Renaultu Twingo. S plátěným oknem ho dostanete od 315 723 korun. Zkoušeli jsme už i dvoumístný smart v provedení cabrio. Ten ale zatím nemá český ceník.
A do třetice auto z továrny v Ovčárech u Kolína – Toyota Aygo. S elektricky stahovací plátěnou střechou se aktuálně nabízí pouze nejdražší limitovaná edice za 324 900 korun.
Foto: Aktuálně.cz
Ondřej Běhal
15. 8. 2016 15:41
Ještě před patnácti lety to vypadalo, že plátno zůstane pouze na střechách veteránů. V módě byly takzvané kupé-kabriolety, tedy vozy s elektricky skládacími pevnými střechami. Jenže velká složitost těchto mechanismů, s níž šly ruku v ruce poruchovost a vysoká hmotnost, je přivedla téměř k vyhynutí. U dnešních kabrioletů opět drtivě převládají střechy plátěné. Jejich popularita jde dokonce tak daleko, že zejména u levnějších malých aut dokonce nahradily střešní okna. Nejsou tak pouze ve výbavě kabrioletů a roadsterů. Díky tomu můžete mít nové auto s elektricky stahovací plátěnou střechou za méně než 300 tisíc korun. Podívejte se do fotogalerie deseti nejlevnějších "pláťáků".

Prohlédněte si žebříček 77 verzí nových aut se stahovací plátěnou střechou a cenou do 350 tisíc korun.

 

Právě se děje

Další zprávy