Dva Češi projeli svět v Žigulíku. V Rusku navštívili továrnu AvtoVaz, kde se Lady vyrábějí

Žigulík měl prý největší problémy ve stoupáních. A také špatné cesty ve střední Asii mu dávaly zabrat. Ale projet 30 zemí zvládl bez větší újmy.
To jsou oni, dva cestovatelé Filip Vogel a Petr Javůrek, kteří se znají od dětství.
Pocházejí z obce Čestice na Rychnovsku. Odtud vloni v dubnu vyrazili na cestu kolem světa.
Na cestu si pořídili Žigulík, tedy Ladu VAZ 2101 za 15 tisíc korun, kterému v té době bylo 41 let. Nejprve ho museli opravit. Petr Javůrek se prý stal hlavním automechanikem posádky.
Na kapotu si nalepili mapu a vlajky, které státy mají v plánu během roku na cestách navštívit.
Foto: Kolem světa Žigulem
Eva Srpová Eva Srpová
Aktualizováno 1. 4. 2018 18:00
Na cestu vyrazili vloni v dubnu. Do vesnice Čestice nedaleko Týniště nad Orlicí přijeli na konci ledna letošního roku. Za třičtvrtě roku ujeli 56 tisíc kilometrů a projeli 30 zemí. Dvěma nerozlučným kamarádům Filipovi Vogelovi a Petrovi Javůrkovi rozhodně nechybí odvaha, protože na dobrodružnou cestu vyrazili ve 42 let starém Žigulíku.

Dva přátelé Filip Vogel a Petr Javůrek vyrazili na cestu kolem světa ve 42 let starém Žigulíku. V Rusku dokonce navštívili továrnu AvtoVaz, kde se Lady vyrábějí. "Vítali nás tam málem jako hrdiny, že si něco takového troufáme," smějí se cestovatelé. 

Podívejte se do galerie na fotky z dobrodružné cesty, při které s Ladou VAZ 2101 ujeli 56 tisíc kilometrů a projeli třicet zemí světa.

 

Právě se děje

Další zprávy