Došlo mu pivo. Na benzince naboural a nadýchal téměř čtyři promile alkoholu

ČTK ČTK
14. 6. 2021 15:50
Řidič osobního automobilu měl ve Zlíně téměř čtyři promile alkoholu v dechu. Přijel si o víkendu na čerpací stanici pro pivo, narazil tam do stojícího auta. Policisté z dostupných evidencí zjistili, že řídil, ačkoli není držitelem řidičského průkazu, a že vozidlo, v němž jel, nemá platnou technickou kontrolu.
Ilustrační snímek
Ilustrační snímek | Foto: Shutterstock

"V sobotu dopoledne překvapil návštěvníky čerpací stanice ve Zlíně řidič osobního vozidla Škoda Fabia, který po nekoordinované jízdě svůj vůz zastavil až po nárazu do vozidla Mitsubishi Outlander, jež stálo u stojanu na čerpání pohonných hmot," uvedla mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková.

Dechová zkouška prokázala u šestačtyřicetiletého řidiče Škody Fabia téměř čtyři promile alkoholu. "Muž policistům vysvětlil, že si jel s kamarádem jenom koupit další pivo. Škoda na obou vozidlech činí asi 20 000 korun," uvedla mluvčí.

Podnapilý řidič měl v minulosti zakázáno řízení již sedmkrát. "Nyní je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky," uvedla Kozumplíková.

 

Právě se děje

Další zprávy