Do třídy malých SUV vstupuje i Mitsubishi

Radek Pecák Radek Pecák
10. 5. 2010 11:23
Vůz se začne prodávat na začátku léta
Foto: Mitsubishi

Do třídy malých SUV, kde si zákazníci mohou vybírat například z nabídky Nissanu Qashqai, Volkswagenu Tiguan, Hyudaie iX 35, ale i Škody Yeti, vstoupí na přelomu června i července také automobilka Mitsubishi se svojí novinkou ASX. 

Model, který by se měl v budoucnu stát základem pro podobné SUV značek Peugeot a Citroën, stejně jako se stalo u většího outlanderu, bude lákat zákazníky na bohatou bezpečnostní výbavu (7 airbagů) a také na vstřícnost k životnímu prostředí. Proto bude sériově vybaven systémem, který samočinně po zastavení na semaforu vypne motor (Start/Stop) a systémem rekuperace elektrické energie.

V sériové výbavě kupec ASX dostane například klimatizaci, palubní počítač, centrální zamykání, rádio a třeba také asistent rozjezdu do kopce či stabilizační systém. 

Dvoukolka a benzinový motor přijedou později

Auto dostane zcela nový dieselový motor o objemu válců 1,8 litru a výkonu buď 116 nebo 150 koní. Spotřeba by měla být pouze 5,5 litru (v případě verze s pohonem předních kol), "čtyřkolka" pak spálí o dvě desetiny litru nafty více. Emise CO2 v závislosti na výbavě dosahují hodnot od 145 do 150 gramů na jeden ujetý kilometr.

Maximální rychlost s nejsilnější verzí motoru je 198 km/hod, zrychlení z nuly na stovku trvá přesně deset sekund.

Na trhu v ČR bude zatím prodávána jen varianta s pohonem všech kol a se silnějším turbodieselem. ASX s pohonem předních kol a také slabší diesel a benzinový motor 1,6 se do našich končin dostanou později.  

Ceny modelů s pohonem 1,8 DiD (150 k):
Invite 4WD                         1,8 DiD AS&G                    599 900 Kč vč. DPH
Intense 4WD                     1,8 DiD AS&G                    659 900 Kč vč. DPH
Instyle 4WD                       1,8 DiD AS&G                    719 900 Kč vč. DPH
Instyle Navi 4WD             1,8 DiD AS&G                    769 900 Kč vč. DPH

 

Právě se děje

Další zprávy