Do Holešovic se opět sjela tisícovka aut. Na jaké vozy láká výstava Legendy?

Prezentace modelů Mercedes-Benz AMG Black Series patří k jednomu z taháků výstavy Legendy 2022.
Novinka, která je jedním z modelů prodávaných pouze divizí Mercedes-AMG, navíc stojící na specifické platformě, je k vidění hned ve dvou kusech. Oba mají pod kapotou osmiválcový motor a v útrobách také pohon všech kol, který ale preferuje zadní nápravu.
Národní premiéru slaví na Legendách Enyaq iV s karoserií kupé a nechybí rovnou vrcholná verze RS s výkonem 220 kW...
Automobilka si s ní musela vystačit ale více než dvacet let, až v roce 1987 se ukázal Favorit a v roce 1990 pak z něj odvozené kombi Forman.
BMW M3 generace E46.
Foto: Jan Matoušek
Jan Matoušek Jan Matoušek
28. 5. 2022 6:32
Poslední dva roky se motoristická slavnost Legendy kvůli pandemii onemocnění covid-19 nekonala, o to s větší parádou se do pražských Holešovic vrací. V sobotu a neděli bude k vidění tisícovka aut s cenou celkem za miliardu korun. Redakce Aktuálně.cz dostala možnost navštívit areál už v pátek, kdy ještě probíhaly dokončovací práce. Na výběr zajímavých automobilů se podívejte do galerie.

Výstaviště v pražských Holešovicích je možné navštívit v sobotu 28. května od devíti do dvaceti hodin a v neděli 29. května od devíti do sedmnácti hodin. Vstupenka pro dospělého stojí na Legendy na místě 600 korun, pro studenty, seniory a ZTP pak 400 korun, děti a mládež do 18 let věku v doprovodu dospělého má vstup zdarma. Organizátoři také připomínají, že platí i vstupenky zakoupené dopředu na Legendy v roce 2020 a 2021.

 

Právě se děje

Další zprávy