Do Česka se oficiálně vozí Lady. Bojujeme s počáteční nedůvěrou, ale jako jediní máme tovární záruku

Nejočekávanějším modelem má být letos Lada Vesta SW ve verzi Cross, tedy oplastované kombi s podvozkem zvýšeným o 2,5 cm. Do Česka má dorazit koncem jara.
Firma CS Auto, která dříve platila za oficiálního dovozce aut značky Lada, už několik let zprostředkovává pouze prodej náhradních dílů. AvtoVaz s ní v roce 2014 neprodloužil smlouvu opravňující prodávat zde nové vozy. Oficiální zastoupení mají sousední země - Slovensko, Maďarsko nebo Německo.
Situace se tedy chopily různé firmy, které zprostředkovávaly prodej aut Lada v Česku jiným způsobem. Například firma Made in Russia dováží auta přímo z Ruska a zde pak zajišťuje individuální homologaci...
... jiné se rozhodly dostat se k Ladám jinak. Od podzimu 2016 se vyškovský dealer Remoraid Auto dohodl se slovenským oficiálním dovozcem (a také proto, že má na Slovensku organizační složku) a začal dovážet auta právě přes něj.
Výhodou je, že auta mají evropskou homologaci a je možné na ně uplatnit tovární záruku, která je navíc namísto povinných dvou let prodloužená na tři roky.
Foto: Lada
Eva Srpová Eva Srpová
23. 3. 2018 13:14
Vyškovský prodejce aut je jediný, kdo v Česku oficiálně nabízí vozy značky Lada s evropskou homologací, a tedy také tovární zárukou, navíc prodlouženou na tři roky. Nejdříve je prý potřeba vybudovat jméno značce, která je v Česku stále synonymem pro archaická ruská auta, a také lepší zázemí. V Česku totiž zatím nefunguje jediný autoservis s diagnostikou na modely Vesta. Lidé se ale o ruské modely zajímají, ač nepatří mezi nejlevnější vozy na českém trhu. Mají šanci na úspěch stejně jako Dacia?
 

Právě se děje

Další zprávy