Do aukce jde unikátní sbírka 140 šlapacích autíček. Raritou je Bentley nebo Bugatti, ale i Ferrari

Raritní sbírka šlapacích aut jde do aukce. Podívejte se do galerie na zajímavé modely, které by potěšily malé i velké kluky.
Dražbu vzácných autíček pořádá síň Brightwells a koná se 21. března letošního roku.
Sbírka čítá 140 šlapacích autíček.
Toto například vzdávalo hold Fordu Mustang...
... tento model má naopak připomínat renaulty ze 60. let.
Foto: Bicester Heritage
Eva Srpová Eva Srpová
20. 3. 2018 6:48
Pamatujete si na šlapacího Moskviče? Ten je proti naprosto unikátní sbírce šlapacích aut, která jde právě do aukce, jen slabým odvarem. V Británii se budou dražit dokonale zrestaurované malé Bentleye nebo Bugatti, ale i miniaturní Ferrari, Jeepy nebo formule od Lotusu.

Ve středu 21. března letošního roku aukční síň Brightwheels pořádá v prostorách společnosti Bichester Heritage sídlící ve stejnojmenné vesnici nedaleko Oxfordu unikátní aukci 140 šlapacích autíček.

Jde často o velmi vzácné a unikátní stroje, které mají vysokou hodnotu, ačkoli ne tak velkou jako jejich předobrazy v měřítku 1:1.

V mnoha případech jde o plechové vozy jednodušší konstrukce, které se nesnaží podobat konkrétním "dospělým" modelům, jindy jde ale téměř o miniaturní kopie velkých modelů značek Bentley, Bugatti, Jeep nebo Ferrari.

A často jsou vyrobeny s opravdu enormní pečlivostí. Mají funkční jednoduché brzdy, nastavitelné pedály, kožené sedačky, a v některých případech dokonce i elektromotor.

Dan Geoghegan, výkonný ředitel společnosti Bicester Heritage, uvedl: "Autíčka s pedály jsou součástí naší motoristické a společenské historie. Tato aukce nabízí pro mnohé unikátní příležitost pořídit si jednu z fascinujících historických rarit na kolech za dostupnější cenu, než by stály tyto stroje v životní velikosti."

Na některé šlapací modely, které se v aukci nabízejí, se podívejte do galerie.

 

Právě se děje

Další zprávy