Dostupné auto pro velkou rodinu? Dle nezávislého testu volte Dacii, Opel nebo Citroën

Martin Přibyl Martin Přibyl
16. 9. 2019 6:03
Švýcarský autoklub TCS od roku 2010 testuje, jak auta vyhoví potřebám větších rodin. Přinášíme přehled jedenácti aut, která si s tímto úkolem dokážou poradit nejlépe.

Velké rodiny mají často problém. Aut, do nichž vzadu bez problémů namontujete tři dětské sedačky, je jako šafránu a automobilky se nebojí říct si za ně o pořádné peníze. Švýcarský autoklub proto již devět let v praxi zkouší, jak snadno své ratolesti v dětských sedačkách do auta poskládáte.

Zde se můžete podívat na přehled všech sedmimístných aut, která pořídíte do půl milionu korun.

Foto: Citroën

Citroën Berlingo

Nový Citroën Berlingo absolvoval test bez vážného zaváhání, montáž dětských sedaček do druhé řady sedadel je u něj velice snadná. Pomáhají tomu i posuvné zadní dveře. Berlingo se oproti předchozí generaci výrazně zlepšilo, starší provedení mělo sice dost místa na sedačky, ale příliš krátké bezpečnostní pásy.

Citroën se standardně dodává se třemi úchyty Isofix. U vyšších výbav nahradí posuvnou lavici dělenou v poměru 2 : 1 tři samostatná polohovatelná sedadla. Na výběr jsou rovněž dvě různé délky rozvoru a za příplatek 20 000 korun také další dvě místa v třetí řadě. Instalaci sedaček na ně bohužel švýcarský autoklub netestoval. Základní Berlingo vyjde v současné akci se speciálním bonusem k narozeninám Citroënu na 374 900 korun.

Stejné hodnocení jako Berlingo si od TCS odnášejí i technicky identické modely Opel Combo Life (od 339 900 korun) a Peugeot Rifter (od 392 000 Kč). Test Berlinga a jeho srovnání s Peugeotem Rifter se dá najít zde.

 

Právě se děje

Další zprávy