Deset nejzajímavějších ženevských expozic očima českého zájemce o nová auta

Nová generace kombíku Renault Mégane Grandtour.
10. příčka - Nissan. Model Qashqai je nejprodávanějším SUV v Evropě, i u nás se mu celkem daří. Nissan v Ženevě ukazuje, jak si představuje zvýšení jeho atraktivity v dalších letech. Tuto kreaci nazval Premium Concept.
Podobně osvěžil i větší X-Trail. Dalšími zajímavými tématy na stánku Nissanu budou elektromobilita a autonomní řízení, tedy produkce aut, ve kterých už nesedí žádný řidič, ale pouze pasažéři.
9. místo - KIA. Češi milují velké kombíky, takže určitě zpozorní, když se dozví, že druhá generace manažerského modelu Optima dostane poprvé karoserii kombi a ta se ve světové premiéře ukáže právě v Ženevě.
Nová Optima se předvede i jako plug-in hybrid, což Čechy asi bude zajímat o něco méně.
Foto: Renault
Ondřej Běhal
28. 2. 2016 7:49
V úterý 1. března otvírá své brány pro novináře ženevský autosalon, největší evropská výstava nových vozů. Tradičně už předem známe většinu novinek, které se na ní představí. Jsou jich desítky. Podívali jsme se na ně očima českého zájemce o nová auta a vybrali z tohoto úhlu pohledu deset nejzajímavějších expozic - stánků jednotlivých výrobců. Bylo by ale fér zmínit, že ne všechny značky vystřílely prach předem a řada světových premiér zatím zůstává zahalená tajemstvím. Odhalíme je nejpozději v prvním novinářském dni, tedy v úterý, kdy chystáme na tomto webu online přenos přímo z výstavních hal.
 

Právě se děje

Další zprávy