Deset nejspolehlivějších ojetin podle řidičů. Elektromobil i další překvapení

Jan Matoušek Jan Matoušek
10. 10. 2019 6:02
Koupě ojetého vozu je co do spolehlivosti často ještě větší "loterie" než nákup auta zcela nového. Modely už mají často po záruce, takže riziko většího problému se částečně zvyšuje. Pokud však chcete spolehlivé ojeté auto, které navíc vybrali přímo majitelé, podívejte se do galerie na žebříček britského magazínu Auto Express.
Foto: iStock

Co rozhoduje

Stejně jako u žebříčku nejspolehlivějších nových automobilů magazínu Auto Express, který jsme přinesli v minulém týdnu, i v této statistice Britové vycházeli z vlastního průzkumu Driver Power. V něm každý rok odpovídá několik tisícovek řidičů na otázky spojené s automobilem, který vlastní. A v této sadě jsou i dotazy na spolehlivost, výrobní kvalitu nebo spokojenost se službami daného výrobce.

Auto Express z těchto odpovědí každým rokem vyvozuje několik žebříčků, mezi které patří i ty spolehlivostní. V následujících slidech tak najdete nejspolehlivější ojetá auta podle výsledků letošní verze průzkumu Driver Power.

Celkové skóre ukazuje, jak moc spolehlivá a kvalitně vyrobená auta jsou. Čím blíže ke 100 procentům, tím lepší tedy auto dle britských řidičů je. Časopis dále upozorňuje, že v letošním "mixu" jsou vozy ve stáří od dvou do desíti let věku.

 

Právě se děje

Další zprávy