Desatero, jak vybrat správnou autoškolu. S radou, kde si stěžovat na špatné praktiky

Eva Srpová Eva Srpová
26. 9. 2018 15:11
Jak vybrat správnou autoškolu? Radí přímo Asociace autoškol ČR spolu s Profesním společenstvím autoškol ČR. Obě organizace navíc spustily program "Autoškolský ombudsman", jehož zájmem je chránit práva žáků i provozovatelů autoškol. Zde si můžete stěžovat, pokud nejste s přístupem autoškoly spokojení, případně požádat zdarma o radu.
Foto: iStock

Čas na autoškolu

Zvažte, kdy do autoškoly vůbec nastoupit. Zkoušky stejně můžete dělat až po dovršení 18. roku věku, a i když na některých školách majitelé autoškol nabírají zájemce už v 17 letech, není to vždy to nejlepší řešení.

Autoškolu byste sice neměli chtít mít co nejrychleji za sebou, ale pokud nebudete mít alespoň jednu jízdu týdně, všechno rychle zapomenete.

Jedna hodina trvá 45 minut a je běžné, že si s vámi učitel naplánuje i dvě hodiny za sebou, tedy 90 minut, protože věřte, že ze začátku opravdu rychle utečou, aniž byste toho hodně najezdili.

"Zjistili jsme ale, že některé autoškoly obcházejí zákonnou povinnost a místo 90 minut odjedou třeba jen 60. A říkají tomu 'lekce' místo 'hodina'. Klamou tak spotřebitele," dodává Ondřej Horázný, předseda Asociace Autoškol ČR.

Pokud si naplánujete alespoň hodinu týdně, 28 jízd odjezdíte za tři měsíce, pokud budete jezdit dvě hodiny týdně, kurz byste měli mít za sebou po necelých dvou měsících. Takový interval je adekvátní.

 

Právě se děje

Další zprávy