Desatero, jak vybrat správnou autoškolu. S radou, kde si stěžovat na špatné praktiky

Eva Srpová Eva Srpová
26. 9. 2018 15:11
Jak vybrat správnou autoškolu? Radí přímo Asociace autoškol ČR spolu s Profesním společenstvím autoškol ČR. Obě organizace navíc spustily program "Autoškolský ombudsman", jehož zájmem je chránit práva žáků i provozovatelů autoškol. Zde si můžete stěžovat, pokud nejste s přístupem autoškoly spokojení, případně požádat zdarma o radu.
Foto: iStock

Co všechno vás v autoškole čeká?

Mnoho lidí pořádně netuší, co všechno a jak se v autoškole učí. Zjistěte si to. Tedy přesný počet jízd, rozsah teoretického učiva. V autoškolách často půjčují i knihy, na internetu najdete testy, k dispozici jsou i aplikace s testy v mobilu. Materiálů je tedy dost.

Ptejte se i na to, kde budete jezdit. Nejdříve je potřeba absolvovat alespoň jednu teoretickou hodinu, pak teprve hodinu na trenažéru nebo hodinu na cvičišti. Určitě byste neměli vyrazit hned do provozu, i kdybyste si mysleli, že to zvládnete, protože už jste trénovali řízení s tátou načerno za chalupou. Nezapomínejte, že nejde jen o vás, na silnici máte zodpovědnost i za druhé.

Obě asociace sdružující autoškoly se spojily, aby spustily web jménem autoskolsky-ombudsman.cz, na kterém mají žadatelé o absolvování řidičského průkazu veškeré informace týkající se výuky a výcviku.

 

Právě se děje

Další zprávy