Ve Škodě Auto se krade? Dělník je podezřelý, že odcizil senzory za téměř dva miliony

ČTK ČTK
26. 5. 2021 10:19
Sedmatřicetiletý pracovník závodu Škoda Auto v Kvasinách na Rychnovsku je podezřelý z krádeže nejméně 604 kusů senzorů na ochranu chodců za více než 1,8 milionu korun. Policie cizince, který v automobilce pracoval jako agenturní pracovník, obvinila z krádeže. V případě odsouzení mu hrozí až osmileté vězení. Na webu policie to uvedla mluvčí rychnovské policie Alena Kacálková.
Škoda Karoq a Kodiaq. Ilustrační foto.
Škoda Karoq a Kodiaq. Ilustrační foto. | Foto: Škoda Auto

Součástky muž podle policie ukradl při pracovní směně z 19. na 20. května. Při odchodu ze směny ho při kontrole i se součástkami zadržel pracovník bezpečnostního útvaru automobilky. Muž je stíhaný na svobodě.

Předchozí známé případy větších krádeží v kvasinské automobilce jsou staré několik let. Před dvěma lety policisté spolu s lidmi z automobilky odhalili jedenadvacetiletého zaměstnance podezřelého z krádeže desítek volantových airbagů a několika volantů z nově vyrobených luxusních modelů aut. Škoda tehdy činila přes 400 000 korun.

Před pěti lety policie odhalila zaměstnance, který ukradl řídicí jednotky, parkovací systémy a zámky za více než půl milionu korun. V roce 2015 kriminalisté dopadli dva Poláky, kteří jako zaměstnanci automobilky kradli autosoučástky z montážní linky. Celkem ukradli díly za více než dva miliony korun.

Na podzim 2018 se policii a bezpečnostnímu útvaru Škody Auto podařilo překazit krádež několika osobních aut Škoda Kodiaq. "Stovky těchto nově vyrobených aut tehdy byly zaparkované ve střeženém objektu v obci Hroška a právě z tohoto areálu mělo být několik kusů odcizeno," uvedla mluvčí.

Závod Kvasiny má asi 9000 zaměstnanců a je největším zaměstnavatelem v Královéhradeckém kraji. Loni z montážní linky v Kvasinách sjelo celkem 270 000 vozů Superb, Kodiaq, Karoq a Seat Ateca.

 

Právě se děje

Další zprávy