Dekra vyhodnotila jako nejméně poruchový Opel Insignia

Radek Pecák Radek Pecák
21. 12. 2010 2:17
auto

Obráceným způsobem než TÜV, který řadí automobily podle procenta počtu závad, hodnotí poruchovost aut v Německu konkurenční Dekra.

Podle ní je Opel Insignia automobilem s nejmenším výskytem závad . DEKRA Faults Report 2011uvádí, že 96,1 procenta Insignií nevykazovalo žádné závady, což je nejlepší výsledek ze všech testovaných automobilů. Opel tak po roce navázal na výborný výsledek Corsy, která ve stejné kategorii „Best Individual Ranking" zvítězila v průzkumu agentury DEKRA vloni.

Opel Insignia
Opel Insignia | Foto: Aktuálně.cz

Agentura DEKRA pro svoji tradiční zprávu shromažďovala data z více než 15 milionů technických prohlídek 230 různých automobilových modelů.

„Vynikající výsledek v hodnocení agentury DEKRA je dalším potvrzením kvality nejenom Insignie, ale celého modelového portfolia značky Opel," prohlásil Alain Visser, viceprezident automobilky Opel odpovědný za marketing, prodej a poprodejní služby. „Našim závazkem je dodávat zákazníkům vozy špičkové kvality - a šestiletá záruka Opel dokládá, že tento závazek plníme!"

Insignia se kromě spolehlivosti chlubí i řadou špičkových technologií, jako jsou např. adaptivní bi-xenonové světlomety AFL, podvozek s proměnnou charakteristikou FlexRide, sofistikovaný pohon všech kol s elektronicky řízeným diferenciálem eLSD, kamerový systém Opel Eye nebo dokonale anatomická sedadla s ortopedickým certifikátem AGR (Aktion Gesunder Rücken).

 

Právě se děje

Další zprávy