Vše o elektronických dálničních známkách pro rok 2021. Kdo na nich ušetří?

Eva Srpová Eva Srpová
30. 10. 2020 6:05
Blíží se konec roku a s ním přijde pro majitele aut nutnost pořídit si novou dálniční známku. Od příštího roku bude poprvé v Česku elektronická a nově se několik věcí změní. Elektromobily ani veterány ji potřebovat nebudou vůbec a vozy spalující CNG dostanou 50% slevu. Pokutovat neplatiče ale půjde velmi složitě. Stát zaspal.

Od 1. prosince tohoto roku bude možné pořídit si dálniční známku pro rok 2021. Dálniční kupon už ale nebude potřeba vylepovat na čelní sklo. Pořizuje se elektronicky buď v e-shopu, nebo na vybraných místech, například na pobočkách České pošty nebo čerpacích stanicích EuroOil. Vše, co potřebujete o e-vinětě vědět, přinášíme v grafice, kterou projdete kliknutím na tlačítko "pokračovat".

Foto: ČTK

Kde známku pořídit?

Známka se letos poprvé bude pořizovat elektronicky v e-shopu nebo na různých obchodních místech či v samoobslužném kiosku. Kdo si ji nechce pořídit na internetu, možností je i osobní nákup na pobočkách České pošty nebo přibližně dvou stovkách čerpacích stanic sítě EuroOil.

Elektronická známka se váže na registrační značku vozidla a má platnost 365 dní. Pokud ji tedy pořídíte až třeba v únoru příštího roku, bude vám platit do února 2022. Stále bude možné pořídit si známku s roční platností, na měsíc nebo jen na 10 dní.

 

Právě se děje

Další zprávy