Do Česka míří nejsilnější Dacia historie. Duster dostal motor, který má i Mercedes

Jan Matoušek Jan Matoušek
15. 2. 2019 6:04
Jestliže před patnácti lety, kdy na trh vstupoval první Logan, byla Dacia jen výrobcem levných vozů, dnes už toto přirovnání zdaleka neplatí. Rumunská auta jsou pořád dostupnější než většina konkurentů a některá řešení jsou tomu přizpůsobena, zároveň ale automobilka stále více sází i na dříve luxusní prvky. V aktuálních modelech tak najdete navigaci či automatickou klimatizaci. Do SUV Duster navíc míří vůbec nejsilnější motor, jaký kdy Dacia měla. Benzinová třináctistovka s výkonem až 110 kW, na jejímž vývoji se podílel i Mercedes-Benz. Není to ale jediná inovace v celém programu značky. Podívejte se, co nového Dacia nabízí.

Pro veškeré informace o modelech automobilky Dacia klikněte zde.

Foto: Dacia

Se silnější verzí motoru 1.3 TCe je Duster jedinou současnou Dacií, která má udávanou maximální rychlost na hranici 200 km/h. Dostupná je silnější verze nicméně až v kombinaci s druhou nejvyšší výbavou Prestige, která již zahrnuje sledování mrtvého úhlu, manuální klimatizaci, tempomat, mlhovky, navigaci, couvací kameru nebo 17palcová litá kola. 110 kW tak v Dusteru přijde na minimálně 412 900 korun.

Ještě o 5000 korun dražší je nová nejvyšší výbava Techroad, která však nabízí navíc jen černá zrcátka s červeným pruhem.

Slabší verze nového motoru s výkonem 96 kW je dostupná již pro třetí výbavu Comfort, a to za 370 900 korun. I tady dostanete manuální klimatizaci, mlhovky nebo tempomat, rádio však nemá dotykový displej a připlatit je potřeba též třeba za litá kola. Provedení Prestige pak stojí 397 900 korun a Techroad 402 900 korun.

 

Právě se děje

Další zprávy