Přehled změn u Dacií podrobně. Duster má jako jeden z mála aut i motory bez turba

Jan Matoušek Jan Matoušek
6. 9. 2018 6:03
Od 1. září vstoupila v platnost emisní norma Euro 6.2 nebo také Euro 6c, která zcela změnila přístup k měření spotřeby a emisí. Vedle upraveného laboratorního cyklu přibyly i jízdní zkoušky v reálném provozu. To výrazně překopalo nabídku většiny výrobců, přičemž zážehové agregáty bez přeplňování ve větších autech již téměř nekoupíte. To neplatí pro rumunskou Dacii, která i vzhledem k příznivé ceně atmosférické jednotky zachovala. Zároveň ale přibyl třeba nový diesel 1.5 Blue dCi. Na kompletní změny v portfoliu rumunské značky se podívejte do galerie.

Na podrobný přehled všech nabízených modelů Dacia se podívejte zde.

Foto: Dacia

Zcela nový turbodiesel

Do nabídky Dusteru patří rovněž turbodiesel. Na začátku prodejů šlo o 1.5 dCi o výkonu 66 nebo 80 kW, přičemž ten silnější disponoval i pohonem všech kol. Od 1. září má SUV zcela nový turbodiesel 1.5 Blue dCi o výkonu 70 nebo 85 kW, i tady opět platí, že silnější varianta je nabízena i s pohonem obou náprav.

Zároveň oba motory dostaly vstřikování močoviny a podobně jako provedení s pohonem na LPG plní normu Euro 6d-Temp. O přenos síly na kola se vždy stará šestistupňová manuální převodovka.

 

Právě se děje

Další zprávy